De Verpleegkundig Specialist in opleiding stelt zich voor

Per september 2021 is Sandra gestart met de opleiding tot verpleegkundig specialist binnen de huisartsenpraktijk. Onze artsen zullen haar daarin begeleiden.

Sandra is voor veel patiƫnten reeds een bekend gezicht binnen de praktijk, gezien ze al langere tijd de functie van praktijkondersteuner vervult. In het kader van haar opleiding kunt u haar dus ook tegen gaan komen als verpleegkundig specialist, vooralsnog in opleiding. Hieronder leggen we kort uit wat de functie inhoudt.

“Een verpleegkundig specialist (VS) is een relatief nieuwe beroepsgroep die verpleegkundige handelingen met medisch technische handelingen combineert. Om te kunnen werken als VS moet men een geaccrediteerde masteropleiding hebben behaald.

Een VS is iemand die naast een verpleegkundige opleiding ook nog een opleiding tot verpleegkundig specialist heeft gevolgd. Voorheen werd dit een nurse practitioner genoemd.

In deze functie wordt gewerkt tussen het gebied van de verpleegkunde en geneeskunde in. Zo is de VS voor een deel verantwoordelijk voor medische aspecten van de behandeling en verder ook voor een deel verantwoordelijk voor de verpleegkundige handelingen met betrekking tot de patiĆ«nt.”

Bij de VS (in opleiding) komt u voor klachten zoals rugklachten, gewrichts- of urinewegproblemen, KNO- klachten en/of longklachten. Na de opleiding is Sandra volledig bekwaam en bevoegd om spreekuren te doen en medische handelingen te verrichten. Tijdens haar opleiding zal zij deels zelfstandig spreekuren voeren en deels samen met de huisarts.

Wij wensen Sandra heel veel succes!

Dokter F. Raaijmakers
Huisarts
Dokter M. Dirkx
Huisarts
Dokter T. Vriends
Huisarts
Dokter C. Schoemaker
Huisarts
Dokter D. Smetsers
Huisarts in opleiding
Sandra
Praktijkondersteuner Somatiek
Leonie Korse
Praktijkondersteuner GGZ
Cobi Hamelink
Praktijkondersteuner GGZ
Ramona
Praktijkondersteuner Somatiek
Pascalle
Doktersassistente
Eelke
Doktersassistente
Aranka
Doktersassistente
Mariella
Doktersassistente
Sandra
Praktijkondersteuner GGZ

Snel naar

Contact

  • Locatie WaalwijkKoetshuislaan 607
    5146 BR Waalwijk

  • Locatie Sprang-CapelleRaadhuisplein 1
    5161 CG Sprang-Capelle