Geen massale boostercampagne in onze praktijk!

Zoals u wellicht via de krant en andere media heeft vernomen, werd geopperd dat huisartsenpraktijken mee zouden gaan helpen met het – voor de kerst – versneld boosteren van patiënten van 60 jaar en ouder. Hierover was nog veel onzekerheid en onduidelijkheid.

Na veel en koortsachtig beraad sinds afgelopen zondag, waar de GGD de praktijken in Midden-Brabant had gevraagd om te helpen met de boostercampagne, is de zéér teleurstellende uitkomst dat we hebben moeten besluiten niet mee te doen.

Wij waren bereid en stonden te springen om het te doen, wilden alles uit handen laten vallen om het deze week te realiseren. Een scenario hoe dit te realiseren, lag al klaar. Wij hadden het ontzettend graag gedaan en zijn teleurgesteld en gefrustreerd dat dit de uitkomst is.

Een aantal redenen hebben gemaakt dat wij tot bovenstaand besluit hebben moeten komen. Zo vindt de overheid dat huisartsen geen “GGD’tje moeten spelen”; kennelijk is er weinig vertrouwen. Wij zijn van mening dat wij een groot aantal boosterprikken hadden kunnen zetten en daarmee de landelijke campagne in een stroomversnelling hadden kunnen laten komen.

Daarnaast zouden er onvoldoende vaccins aan ons beschikbaar worden gesteld om ook daadwerkelijk iedereen van 60 jaar en ouder te kunnen vaccineren.

Het wél boosteren zou bovendien mogelijk tot extra boosheid en frustratie kunnen leiden. Als er immers te weinig is, gaan mensen mogelijk strijden om wat er wèl is; dit zou tot ongewenste situaties en drukte kunnen gaan leiden. Of nog erger: agressie tegen elkaar en ons personeel. Ervaringen aangaande agressie bij de GGD zijn er volop en dus we hebben – met pijn in ons hart en zwaar gefrustreerd – besloten het niet te doen.

Bovenstaande hadden we met alle huisartsen in de regio Midden-Brabant afgesproken; dachten wij. Het weinige vaccin dat beschikbaar gesteld zou worden, is deels naar andere regio’s gegaan die de afspraak wel voor elkaar hebben gekregen.

Er zijn echter binnen Midden- Brabant huisartsen die alsnog hebben besloten hun eigen patiënten te gaan boosteren (nu er vaccin over is, omdat de meeste huisartsen het niet doen). Dat is hun goed recht, maar geeft dus nu een verstoring in de regio. Wij zijn daar niet blij mee en hebben dat ook laten weten.

Wij hopen dat u alsnog op korte termijn via de GGD de boostervaccinatie kunt ontvangen, want wij hebben ze niet… De meest kwetsbare patiënten hebben via ons wel hun booster ontvangen, dat stond los van bovengenoemde campagne.

Aangezien wij niet over meer informatie omtrent de boosterprikken beschikken, vragen wij u ons hier niet meer over te benaderen, maar u te wenden tot de daarvoor geijkte kanalen:

www.coronavaccinatie.nl of 0800-1351

Wij wensen u fijne feestdagen en blijf gezond.

Dokter F. Raaijmakers
Huisarts
Dokter C. de Jager
Huisarts
Dokter M. Dirkx
Huisarts
Sandra
Praktijkondersteuner Somatiek
Hennie
Praktijkondersteuner Somatiek
Loulou
Praktijkondersteuner GGZ
Cobi
Praktijkondersteuner GGZ
Ramona
Praktijkondersteuner Somatiek
Pascalle
Doktersassistente
Eelke
Doktersassistente
Aranka
Doktersassistente
Wendy
Doktersassistente

Snel naar

Contact

  • Locatie WaalwijkKoetshuislaan 607
    5146 BR Waalwijk

  • Locatie Sprang-CapelleRaadhuisplein 1
    5161 CG Sprang-Capelle