Nieuws

Cosmetische heelkunde

Vanaf half april kunt u (als patiënt van onze praktijk) binnen onze praktijk bij R. Galotta terecht voor cosmetische heelkunde middels botox voor de volgende doeleinden:

okselzweten – tandenknarsen – spanningshoofdpijn en andere spierspanning gerelateerde klachten.

T.b.v. bovenstaande heeft zij hiervoor vanaf maandagavond 15 april a.s. om de 2 weken spreekuur op onze locatie aan de Koetshuislaan te Waalwijk. Het spreekuur is van 18.00-20.00 uur.

U kunt via de assistente een eerste afspraak t.b.v. een intake plannen. Het consult wordt vergoed, echter de behandeling dient u zelf te betalen.

Uw huisartsen en team

Regionale huisartsen nascholing

I.v.m. een regionale huisartsen nascholing deze week, zullen er in de praktijk voornamelijk waarnemend huisartsen werkzaam zijn. Dit kan betekenen dat u langer moet wachten om een afspraak te kunnen plannen bij de voor u bekende huisarts. Daardoor kunt u deze week ook geen E-consulten versturen naar de voor u bekende huisarts; deze mogelijkheid is er weer vanaf komende week.

Wij hopen op uw begrip.

Uw huisartsen en team

Zomerperiode

Voor zowel u als ons is de zomervakantieperiode aangebroken. Wij hopen dat u daar onbezorgd van kunt genieten. Mocht u ons tóch nodig hebben in deze periode, dan bent u natuurlijk welkom. Door vakanties van ons personeel i.c.m. toenemende druk op de zorg, kan het zijn dat u later dan u zou wensen op het spreekuur terecht kunt.

Vanwege eerder genoemde redenen, kan het voorkomen dat onze locatie aan Het Koetshuis is gesloten en dat we telefonisch minder goed bereikbaar zijn als dat u van ons gewend bent. U kunt echter altijd op locatie Raadhuisplein terecht en zijn we voor SPOED altijd bereikbaar.

Onze assistentes zullen, net als altijd, aan de telefoon via triage / uitvraag, beoordelen of u op de dag dat u belt, gezien moet worden of dat het kan wachten met de nodige adviezen. Zij zijn hiervoor opgeleid en doen dit op verzoek van de huisartsen.

Zelf kunt u via de site thuisarts.nl en de site moetiknaardedokter.nl ook al de nodige adviezen opzoeken.

Wij hopen op uw begrip en wij wensen u allemaal een fijne zomer toe!

Uw huisartsen en team

Verpleegkundig specialist in opleiding

De Verpleegkundig Specialist in opleiding stelt zich voor

Per september 2021 is Sandra gestart met de opleiding tot verpleegkundig specialist binnen de huisartsenpraktijk. Onze artsen zullen haar daarin begeleiden.

Sandra is voor veel patiënten reeds een bekend gezicht binnen de praktijk, gezien ze al langere tijd de functie van praktijkondersteuner vervult. In het kader van haar opleiding kunt u haar dus ook tegen gaan komen als verpleegkundig specialist, vooralsnog in opleiding. Hieronder leggen we kort uit wat de functie inhoudt.

“Een verpleegkundig specialist (VS) is een relatief nieuwe beroepsgroep die verpleegkundige handelingen met medisch technische handelingen combineert. Om te kunnen werken als VS moet men een geaccrediteerde masteropleiding hebben behaald.

Een VS is iemand die naast een verpleegkundige opleiding ook nog een opleiding tot verpleegkundig specialist heeft gevolgd. Voorheen werd dit een nurse practitioner genoemd.

In deze functie wordt gewerkt tussen het gebied van de verpleegkunde en geneeskunde in. Zo is de VS voor een deel verantwoordelijk voor medische aspecten van de behandeling en verder ook voor een deel verantwoordelijk voor de verpleegkundige handelingen met betrekking tot de patiënt.”

Bij de VS (in opleiding) komt u voor klachten zoals rugklachten, gewrichts- of urinewegproblemen, KNO- klachten en/of longklachten. Na de opleiding is Sandra volledig bekwaam en bevoegd om spreekuren te doen en medische handelingen te verrichten. Tijdens haar opleiding zal zij deels zelfstandig spreekuren voeren en deels samen met de huisarts.

Wij wensen Sandra heel veel succes!

Bekijk je eigen dossier (OPEN)

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

Bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? U kunt inloggen op MijnGezondheid.net

U dien zich hiervoor aan te melden, waarna we deze functie pas beschikbaar kunnen stellen. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Het delen van medische gegevens

Je huisarts en je apotheken kunnen belangrijke informatie over jouw gezondheid delen met andere zorgaanbieders. Maar zij mogen je medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor je behandeling. En alleen als jij dat goed vindt. Regel daarom je toestemming. Tijdens de corona Crisis wordt er van uitgegaan dat er toestemming bestaat tenzij er een keuze is vastgelegd. Ook daarna is het belangrijk om de keuze vastgelegd te hebben. Lees daarom onderstaande informatie en geeft uw keuze door.

BEKIJK INFORMATIE OVER DE CORONA OPT-IN

Jouw toestemming (zowel een ‘JA’ als een ‘NEE’) kun je op drie manieren regelen:

*Online regelen kan door in te loggen op je ‘Persoonlijke omgeving’. Je kunt nu ‘Ja’ of ‘Nee’ aangeven. Dit zorgt ervoor dat er een ‘opt-in’ of ‘opt-out’ naar de zorgaanbieder wordt verstuurd.

Let op: online regelen kan alleen als je zorgaanbieder is aangesloten op Volgjezorg en het Landelijk Schakelpunt. Is je huisarts of apotheek dat niet, dan kun je online een formulier invullen en dat printen. Vervolgens geef je dit af bij je zorgaanbieder(s).

Het verwerken van die keuze door de huisartsenpraktijk / apotheek kan door de coronacrisis wel wat langer duren dan gebruikelijk.

Lees altijd eerst de folder.

REGEL ONLINE TOESTEMMING

Help de zorg gezond te blijven.

Afgelopen tijd merken we dat de zorgvraag voor gewone klachten weer toeneemt. Hoewel er landelijk nog steeds krapte is op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen staan we graag voor u klaar. Daarbij willen we zinnig met de beschermingsmiddelen omgaan. Als er geen enkele klachten zijn die op corona wijzen, zien we u zonder masker en bril als bescherming.

Als u wél een van onderstaande klachten heeft, zien we u op een ander deel van de dag en dragen we daarbij bescherming.

  • verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn;
  • hoesten;
  • benauwdheid;
  • verhoging of koorts;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak

Dit geldt óok als dat kuchje of die loopneus elk jaar terug komt in het hooikoorts seizoen. We plannen dan ruimer zodat u geen mensen tegenkomt en roepen u persoonlijk binnen om zo de praktijk voor iedereen een veilige plek te houden.

U bent nog steeds welkom als u deze klachten heeft, we zorgen alleen nog wat meer voor de bescherming van uw mede patiënten en voor onszelf.

Helpt u mee de dokter en zijn praktijk gezond te houden?”

Bedankt! Ook namens ons gezin.

#StayHealthy